Projects

1/13
House P.

Three volumns articulated by a central body, which acts as a hinge to bring the project to the morphology of the place, and in turn, acts as a forum for communication and movement between different levels, making use of empty spaces and light passing through it.

House Reform Vill.

Home remodeling that retains its main structure, transforming its interior with a new double-height space and a walkway that connects the rooms. The new spaces welcome views and light.

 

House Reform G.

 

Home remodeling that retains its structure of slabs and columns, adapting them to a new upstairs with contemporary materials, large openings and modernity

1/4
House Patau

 

Home in a traditional Pyrenees architectural style, which is reinterpreted with a modern touch of techniques and materials. The main volume dodges the adjoining building to orient toward the valley views of the city.

1/16
House in the montain.

The horizontality of the project breaks with the main body. The pursuit of sunlight, views and topography governs the axes of the two complementary volumes.

Disseny Interior: Molins Interioristes.

1/14
Building Quirola

 

Multi-family building located in the middle of Andorra's urban fabric, looking for maximum contact with the outside via its extensive balconies.

1/4
Industrial Building 
Constructed of prefabricated concrete for a fast and sustainable construction.

Houses 2 Brothers

Houses for 2 brothers in the same field, where the needs and programs of each one, are interpreted individually within containers with similarity of form and movement.

Church Reform Sant Julià de Lòria

Interior and exterior remodeling of the Church of Sant Julià de Lória. The embellishment of the facade, seeks to respect its main structure while preserving the origin and ornament of its openings. It seeks to unify both sides respecting their own evolution.

Colaboration: Arq. Enric Dilmé

 Barn Reform Cal Mestre.

Integral reform of a high mountain barn in single-family housing. The conservation of the original elements and their re-use are the fundamental concept to intervene a construction of great historical and cultural value.

P7 Building

Multi-family building and commercial premises with a modern and sober character. It is covered with "composite" panel skin and glass balconies on its main facade.

Wooden house

Integration of a Nordic-style family house in the Andorran landscape. It is searching the adaptation to the environment through materials, game of volums and ceilings.

Indoor pool

Extension of an exiting house with a playful space with a swimming pool, terrace and solarium. The traditional construction of the house requires the use of stone as an integrating material. In turn, the glass responds to the need for lightness, transparency and communication with the environment.

Interior designer: Pep Campeny

1/19
Apartment reform in Sant Julià

Comprehensive reform of a 1970's penthouse, which seeks to optimize spaces through a change in its distribution and improvement in energy efficiency, through elements such as: triple-glazed and pvc windows, aerothermal forecast for underfloor heating, SATE exterior insulation and light screening blinds.

The use of light materials and coatings, doors, cabinets and windows that go from floor to ceiling was chosen to generate a feeling of spaciousness and height.

Casa Patau

 

Habitatge d'arquitectura tradicional pirinenca que es reinterpreta amb un toc modern de tècniques i materials . El volum principal , pateix una rotació respecte als altres per lliurar la casa col·lindant i orientar-se així a les millors vistes de la vall .

Casa a la montanya

 

L'horitzontalitat del projecte es trenca mitjançant el volum principal que rep els habitants amb grans espais i doble alçada . La recerca de l'assolellament , vistes i la topografia de l'indret , són els eixos vertebradors dels dos volums complementaris.

Edifici Quirola

 

 

Edifici Plurifamiliar situat enmig de la trama urbana d'Andorra la Vella, que busca el major contacte possible amb l'exterior mitjançant els seus balcons continus.

Nau industrial Vallès

 

© 2015. casamajor arquitectes.

23